Kuinka saada enemmän auringonvaloa ja raitista ilmaa työskennellessäsi tietokoneen kanssa

Nykyään yhä useammat urat johtuvat olennaisesti samasta asiasta päivittäin, joka on istuminen tietokoneen edessä, täyttämällä laskentataulukoita ja vastaamalla sähköposteihin. Ja oikeastaan ​​tässä ei ole mitään vikaa: monin tavoin tämä on rento tapa työskennellä, jonka avulla voimme olla erittäin tuottavia lyhyessä ajassa.
Mutta samalla sillä on myös muutama kielteinen vaikutus terveyteemme. Se tarkoittaa, että esimerkiksi yhä useammat meistä istuvat pitkiä aikoja, joiden tiedetään olevan haitallisia terveydellemme, usein se tarkoittaa, että istumme kyynärpäällä ja säännöllisesti tuntuu siltä, ​​ettemme saisi nähdä auringonvaloa.
Tämä viimeinen kohta on erityisen huono asia, koska auringonvalon puute tarkoittaa, että meistä tulee enemmän stressiä, se tarkoittaa, että emme saa stimulaatiota D-vitamiinin tuottamiseksi ja se tarkoittaa, että emme saa raitista ilmaa. Yhdistä tämä pastamaiseen ihoon ja pääset lopulta tuntemaan itsesi vähemmän terveelliseltä, nukkumasta yhtä hyvin ja yleensä olemalla paljon vähemmän energinen ja hyvin kuin muuten olisit.
Joten miten voit tehdä molemmat? Kuinka voit työskennellä tietokoneella ja saada tuoretta ilmaa ja auringonvaloa?
Ikkuna
Yksi vaihtoehto on istua ikkunan vieressä joko toimistossa tai työskennellessäsi kotona. Näin voit ainakin katsoa luonnonvaloa ulkopuolelle, ja tämä riittää torjumaan stressiä. Samaan aikaan, vaikka ikkunat estävät melkein kaikki UVB-säteet, UVA voi silti päästä läpi ja tämä voi silti stimuloida D-vitamiinin tuotantoa (se voi myös lisätä mahdollisuuksiasi saada ihosyöpä, joten ole varovainen).
Parempi vielä, jos avaat ikkunan leveäksi, voit päästää raitista ilmaa samalla aurinkoa läpi tulevassa auringonvalossa. Huomaa vain, että jos päästät pölyä ja toksiineja, sillä voi olla myös kielteisiä vaikutuksia.
Muuten tuoda ulkona
On myös muita tapoja, joilla voit tehdä siitä enemmän kuin ulkona ulkona aivan kotona tai toimistossa. Yksi esimerkki on käyttää niin sanottua ’päivänvalolamppua’. Tämä on eräänlainen lamppu, joka luo aallonpituudeltaan samanlaista valoa kuin aurinko ja jota voit käyttää siten säätämään kehosi kelloa ja saamaan aikaan muita etuja, jotka yhdistämme luonnolliseen auringonvaloon.
Samoin on osoitettu, että yksinkertaisesti kasvien pitäminen sisätiloissa voi auttaa vähentämään stressiä – samoin kuin vihreä väri! Aseta sitten joitain huonekasveja työpöydällesi ja voit huijata aivosi ajattelemaan, että se on ainakin jonkin verran luonteeltaan ja siten hieman onnellisempi työskentelyalueellasi.
Pää ulkona
Toinen vaihtoehto on tietysti todella työskennellä ulkona. Tämä ei silti ole täysin kätevää, mutta siitä on tulossa yhä enemmän mahdollista modernin tekniikan ansiosta.
Jos työskentelet kotona puutarhassasi, tarvitset ensin jonkin verran kiinteää patio-laattaa, jotta voit seistä huonekalusi siellä. Sitten haluat jonkin verran suojaa, jotta voit suojata tietokoneen näytön häikäisyltä ja auringolta (ja jotta voit treenata täällä sateessa) ja sinun pitäisi tutkia ulkolämmittimen (tai jopa lattialämmityksen!) Hankkimista, jos se usein kylmä. Myös ulkopuolella oleva pistorasia auttaa paljon.
Toinen vaihtoehto on mennä ulos kesämökille tai muuhun rakennukseen, jonka avulla voit tarjota kodin mukavuudet samalla kun valo ja ilma ovat ulkona. Jotkut ihmiset rakentavat nyt ns. Toimistokoteloita, jotka ovat puutarhojen pään lasirakennuksia, jotka on suunniteltu nimenomaan tätä tarkoitusta varten. Haluat silti varmistaa, että sinulla on laite, joka on kuitenkin kannettava ja johon auringon häikäisy ei vaikuta.