Kerrytä oppia ja tietoa äänikirjojen avulla

Äänikirja on kuunneltavaksi tallennettu kirjallinen teos. Äänikirjoja voit lukea tai kuunnella suomen kolmesta suurimmasta äänikirja palvelusta. Äänikirjoissa positiivista on se, että niiden avulla voit pienellä vaivalla oppia uutta – maksamalla vain yhdestä palvelusta kuukaudessa. Usein palvelut sisältävät ilmaisen kokeilujakson alussa, joten äänikirjojen kuuntelua voi lähteä kokeilemaan matalalla kynnyksellä. Äänikirjat kannattaakin ottaa opiskelun tueksi. Voit ottaa äänikirjan mukaan lenkille, siivoukseen tai esimerkiksi pitkälle automatkalle. Äänikirjat saa ladattua offline-tilaan, ja palveluita voi käyttää tabletilla tai älypuhelimella.

Mitä kaikkea äänikirjoista voi sitten oppia? No, useammat äänikirjapalvelut sisältävät kirjoja laidasta laitaan. Voit esimerkiksi kuunnella ja opiskella useampaa kieltä hyödyntämällä äänikirjapalvelua. Mikäli kielitaitosi on jo edennyt, voit kuunnella palveluista kirjoja eri kielillä. Lähes jokaisesta palvelusta löytyy sisältöä englanniksi sekä ruotsiksi, ja toisinaan voit löytää myös kirjallisuutta venäjäksi, ranskaksi tai espanjaksi.

Äänikirjoja lukemalla voit myös oppia lisää sijoittamisesta. Useimmat äänikirjapalveluista tarjoavat kuuntelijoilleen suosituimmat sijoitusteokset, esimerkiksi Seppo Saarion miten sijoitan pörssiosakkeisiin, tai Julia Thurenin Kaikki Kuluttamisesta, joka voi inspiroida sinua säästämisen tielle. Jos taas politiikka kiinnostaa, voit kuunnella suosituimpien poliitikkojen elämänkertoja ja poimia näistä oppeja omaan elämääsi. Palveluista löytyy myös paljon self-help kirjallisuutta, joka voi motivoida sinua elämän useilla osa-alueilla.

Suosituimmat äänikirjapalvelut ovat Storytel, Nextory sekä Bookbeat, joista on jo muodostumassa Netflixin tai Spotifyn kaltaisia tekijöitä äänikirjamaailmassa. Äänikirjapalvelun valitseminen voi olla monimutkaista, mutta suurimmaksi osaksi palveluissa on samat ominaisuudet pieniä eroavaisuuksia lukuun ottamatta. Äänikirjapalveluiden halvin sopimus on 9,95 euroa kuukaudessa, eikä näissä ole sitovaa määräaikaa eli voit perua palvelun, milloin vain. Halvin sopimus sisältää usein vain rajatun määrän lukutunteja, joten jos olet äänikirjojen suuri kuluttaja, voi olla kätevämpää hankkia suoraan tilaus, joka mahdollistaa rajattoman lukemisen ja kuuntelun. Usein sosiaalisessa mediassa saattaa myös törmätä alekoodeihin, jotka tarjoavat 14 tai 30 päivän ilmaisen kuuntelujakson. Tämä kannattaa hyödyntää. Mikäli palvelu ei täytä odotuksia, tulee sinun itse muistaa peruuttaa tilaus.